Digitaal je verzekeringen beheren: zo makkelijk is dat

Voor alle duidelijkheid: we vinden het fijn als je langskomt of ons even belt. Maar we wijzen je ook graag op de handige digitale mogelijkheden die onze service aanvullen. Een woordje uitleg.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Waarom zou je aan de slag gaan met onze online tools om je verzekeringen te beheren? Twee grote voordelen: de snelheid waarmee je zelf iets kan aanpassen of opzoeken, en de 24/7-beschikbaarheid van zo’n digitaal platform.

De opvolging van een delicate schadeaangifte of het beantwoorden van jouw specifieke vragen zullen we uiteraard niet zomaar aan de digitale assistent Kate overlaten. Daarvoor neem je beter contact op met ons team. Maar wil je alleen even een verzekeringsbewijs opzoeken, een eerste simulatie krijgen voor een nieuwe verzekering of op zondagnamiddag weten hoe het staat met een lopend schadedossier? Dan zit je goed op onze digitale platformen.

Online kan je dit allemaal zelf opzoeken, in een gebruiksvriendelijke omgeving. Tegelijk sta je er rechtstreeks in contact met ons, je vertrouwde agent. Vanuit de applicatie kan je ons gewoon bellen of een bericht sturen.

Al je verzekeringen checken in KBC Mobile of KBC Touch


Zowel met de smartphoneapplicatie KBC Mobile als met KBC Touch, op de computer of tablet, bekijk je alles wat met je KBC-verzekeringen te maken heeft.

  • Je kan bekijken wat er precies in je polissen staat.
  • Je kan een nieuwe verzekering simuleren en zelfs online afsluiten.
  • Je kan rechtstreeks schade aangeven en online je dossier opvolgen.

De structuur van KBC Mobile en die van KBC Touch lijken op elkaar. Je vindt in beide applicaties de categorieën Wonen (met o.a. je woningpolis en schuldsaldoverzekering), Gezin (o.a. familiale verzekering en reisverzekering) en Voertuig (auto- en fietsverzekering).

KBC Mobile heeft daarnaast nog allerlei extra mogelijkheden. Bus- en treinkaartjes kopen, dienstencheques bestellen, interessante kortingen ontdekken bij uiteenlopende webshops ... Als je dat wil, stuurt de app je zelfs een instant melding wanneer je favoriete voetbalploeg scoort.

Ondernemer? Check dan ook deze online piste

Op het KBC Business Dashboard en zijn smartphoneversie KBC Business regel je makkelijk en veilig je bank- en verzekeringszaken. Het geeft je een helder overzicht op je betalingen, beleggingen, kredieten en verzekeringen.

Naargelang de behoefte van je onderneming, breid je dat platform uit met extra mogelijkheden. Bovendien heb je er de optie om medewerkers of je boekhouder toegang te geven tot (een deel van) het platform. Kortom: een handige tool die de administratie van je bedrijf efficiënter maakt.

Op deze webpagina kom je in enkele muisklikken te weten welke van onze applicaties het best bij jouw zaak passen.

Is dat allemaal wel veilig?

Met de hand op het hart kunnen we stellen: ja, de online applicaties van KBC zijn uitermate veilig. Vooreerst werken al onze toepassingen uitsluitend via een beveiligde verbinding, die alleen op jouw geregistreerde toestellen werkt. Daarbovenop moet je je bij elk gebruik opnieuw aanmelden voor je toegang krijgt tot jouw verzekeringsinformatie.

Wat als je smartphone met KBC Mobile of tablet met KBC Touch gestolen wordt? Dan zorgen extra veiligheidsmaatregelen ervoor dat je gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen. Zo sluit de app zichzelf automatisch af als je hem niet actief gebruikt.

Als je ook onze tips om cybercriminaliteit te voorkomen in acht neemt, dan zit je zeker safe.

Neem je een van de digitale platformen graag even met een specialist door, voor je ermee aan de slag gaat? We zijn er voor je

Contacteer ons